Koene Ridders

De Koene Ridders vormen een illuster gezelschap van muziek– en theatermakers, dat zich richt op het in scène zetten van wonderlijke gebeurtenissen, het regisseren van fabelachtige situaties.

In plaats van gebruik te maken van concert– en theaterpodia, zoekt het de openbare en ongelimiteerde ruimte van alledag. Ter uitdaging van zowel zichzelf als haar omgeving.
De Ridders zijn allen gestoeld en geschoold in één of meerdere tradities, maar zien creativiteit als een grenzeloos en aanstekelijk stuk gereedschap, dat meer bij het mens zijn hoort, dan bij een ambacht. Hun kunde is slechts de mooiste kleur op hun palet. Bij elke activiteit betrekken zij locatie, omstandigheden, geschiedenis en aanwezigen als onlosmakelijke medespelers van een uitzonderlijke moment. Een moment waarin de verbeeldingskracht het alledaagse tot grote hoogten verheft en daarmee zichzelf keer op keer blijft uitnodigen.
Hun veldslagen zijn allereerst een ontmoeting tussen speler en bespeelde, waarbij deze rollen vrij uitwisselbaar blijken.

Koene Ridders, Koene Luisteraars. De volgende stap is van iedereen.

De Koene Ridders zijn: Koen Kaptijn, Bart de Vrees, Jelte van Andel. Marieke Nooren en Sabien Canton

dekoeneridders.nl