Sabien Canton studeerde bij Ernestine Stoop (Tilburg) en Catherine Michel (Parijs).

Haar hart ligt bij kamermuziek en hedendaagse muziek. Samen met fluitist Wouter van Breugel en altvioliste Yvonne van de Pol gaven zij honderden concerten in binnen- en buitenland onder de noemer TriDalí.

Sabien is de vaste harpiste van Het Zeeuws Orkest en van Insomnio, ensemble voor hedendaagse muziek. Met hun reisde ze over de hele wereld (Finland, Italië, Hongkong, Shanghai, Zuidafrika etc). Daarnaast maakt zij deel uit van het improvisatie collectief Wateraap waar dans, spoken word, muziek en theater elkaars grenzen oprekt.

Als docente was Sabien jarenlang verbonden aan het Fontys Conser- en Het Kunstpodium Dongen. Momenteel geeft ze harp,- en pianoles in haar privépraktijk in Oirschot.

In 2004 verscheen haar harpmethode Harpologie. Inmiddels zijn deel 1, 2, Intro, Duetten, Dromen en De Notenkraker in vier talen vertaald en in een groot gedeelte van Europa te koop.

Sabien is erg geëngageerd met de Nederlandse cultuur en de harp in het bijzonder: zij was jaren redactielid van het Nederlands Harp Bulletin en is artistiek betrokken bij het Dutch Harp Festival.

Samen met harpiste Miriam Overlach zette Sabien composingforharp.com op met als doel meer en goed repertoire voor de harp te creëren. Hun instructievideo's worden over de hele wereld gebruikt door componisten en arrangeurs.