MEET THE MUSICIAN

zondag 25 maart 16.00-17.00 uur + borrel Sabien Canton harp
musici van INSOMNIO spelen kamermuziek uit de 20e en 21 eeuw toegang 10 euro
muziekhuis utrecht, loevenhoutsedijk 301, 3552 xe utrecht www.insomnio.nl

Maak kennis met de musici van INSOMNIO! INSOMNIO organiseert maandelijks een kamer­ muziekconcert in Muziekhuis Utrecht. Musici presenteren zich met een eigen programma vol 20e en 21e eeuwse kamermuziek.

Sabien staat niet graag alleen op het podium. Daarom nodigt zij voor haar carte blanche zeven fantas­ tische musici uit: mezzo sopraan Ellen van Beek, fluitiste Jana Machalet, klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer, altviolist Siebe Visser, cellist Charles Watt en percussionisten Enrique Montfort en Ulrich Pöhl. Samen voeren zij de beroemde Folksongs van Luciano Berio uit. Het omhelst 11 arrangementen van volks­ muziek liederen uit verschillende landen in verschillende talen.

Speciaal voor deze serie liet Sabien een nieuw werk schrijven. Na jaren intensieve samenwerking én een bijzondere vriendschap componeert de Iraans Nederlandse componist Hawar Tawfique zijn eerste solo­ werk voor harp. Alhoewel solo? Het stuk zal zijn voor harp én percussie die beiden worden bespeeld door dezelfde uitvoerder.

Componist en percussionist Bart de Vrees kreeg de opdracht een stuk te schrijven dat door ieder instru­ ment en in iedere bezetting uitgevoerd kan worden. Dat lijkt onmogelijk. Maar Bart kwam met een even geniale als bizarre oplossing…

Meet the Musician is van 16.00 tot 17.00 uur. Na afloop wordt een goed glas wijn geschonken en bent u van harte welkom om met de musici na te praten.

Toegang € 10,­
Kaartverkoop uitsluitend aan de deur. Reserveren kan via info@insomnio.nl.
Muziekhuis Utrecht
Loevenhoutsedijk 301, 3552 XE Utrecht www.insomnio.nl ­ info@insomnio.nl

 

Andere uitvoeringen van hetzelfde programma:

*18 maart 15.00 uur – De Ruimte, Amsterdam
www.cafederuimte.nl – entree 10 euro

29 maart 20.30 uur – Ostade Theater, Amsterdam
www.ostadeadam.nl – entree 17.50

12 mei 15.00 uur – Catharinakerk, Eindhoven
www.muziekindecathrien.nl – entree 7 euro

*13 mei 15.30 uur – Dutch Harp Festival, Tivoli, Utrecht
www.harpfestival.nl

* alleen Dare to Fly van Hawar Tawfique